Geniet bij ons fiets-café in de natuur

Geniet bij ons fiets-café in de natuur

Wendy en Rob verwelkomen je graag in hun bruin ingerichte fietscafé 'De Ballasthoeve' te Pelt. Neem plaats aan de bar of in de gezellige zitjes. Of kies een plekje op één van de twee terrassen. Zowel aan de voorkant van het café als achter, vind je zitplaatsen in de zon en in de schaduw.

Genieten in alle jaargetijden

Als wandelaar of fietser, maar ook te paard geniet je zeker het hele jaar door van de natuur rondom De Ballasthoeve. Van de prachtige kleuren in de herfst, de knisperende, bevroren grond in de winter, de frisse groene blaadjes in het voorjaar en de beschutting van de bomen in de zomer.

En zo ook in ons café. Geniet in de zomer van de zon op het terras of kies juist een plaatsje onder de bomen. In de winter brandt binnen de houtkachel, waardoor het goed toeven is in ons café. Proost mee aan de bar of neem plaats aan een van de tafeltjes.

Fietscafé voor jong en oud

Zeker zodra het weer het enigszins toelaat, is een bezoek aan De Ballasthoeve met kinderen een genot voor jong en oud. Ouders en grootouders genieten op het terras of in ons café. De kinderen spelen in het speeltuintje, een potje voetbal of nemen een kijkje bij de geiten en kippen.

Een drankje en een hapje

Na een tochtje buiten is het heerlijk vertoeven in het café en terras van Wendy en Rob. Ga je voor een koffie of warme chocomel? Of maken we je blij met een Belgisch pintje of speciaalbier van de tap? We zoeken regelmatig naar een bijzonder biertje. En laat je extra verwennen met een borrelhapje erbij: wat stukjes kaas, nootjes of bitterballen bijvoorbeeld. 

Kom langs voor een gezellige babbel aan de toog of speel gezellig een spelletje of potje kaarten. Vertoef je liever buiten? Natuurlijk hebben we een royaal buitenterras. En sinds kort zit je op ons overdekte terras aan de achterkant ook beschut, dus net wat warmer. Voor wie zo veel mogelijk tijd buiten doorbrengt.

Openingsuren

Van 1 april  tot 1 oktober:

  • Elke dag vanaf 13u
  • Zondag vanaf 10.30u
  • Maandag hele dag gesloten
  • Donderdag vanaf 18u gesloten

Van 1 oktober tot 1 april:

  • Elke dag vanaf 13u
  • Zondag vanaf 10.30u
  • Maandag en Donderdag gesloten


COVID-19 maatregelen