Wandelen en fietsen in de omgeving

Wandelen en fietsen in de omgeving

Bij De Ballasthoeve vermaken kinderen zich prima in het speeltuintje met zandbak, bij de kinderboerderij of met de go-karts. Of speel samen een spelletje kegelen of jeu de boules. Maar ontdek vooral de omgeving. De natuur rondom De Ballasthoeve is fantastisch voor fietsers, wandelaars en ruiters.

In de natuur

De Ballasthoeve ligt ideaal voor de natuurliefhebber. Namelijk midden in de groene omgeving van Pelt en vlakbij tal van fiets-, wandel- en mountainbikeroutes en ruiterpaden. Voor de echte wandelaars en fietsers onder ons: De Ballasthoeve ligt tussen de fietsknooppunten 245 en 247 en bij wandelknooppunt 492. Welbekend en favoriet is intussen 'fietsen door de bomen'. Wandelaars kunnen hun hart ophalen in een van de vele wandelgebieden zoals Het Landduinengebied In Den Brand, De Dommelvallei of wandelgebied Grote Hof - Hobos.

Ontdek Bosland

Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen, gelegen in het Noord-Limburgse Hechtel-Eksel, Pelt, Peer en Lommel. Kinderen zijn er koning, maar ook voor andere ontdekkers valt er flink wat te beleven. Te voet, op een tweewieler of met je viervoeter? Via de 650km aan routes kan je Bosland ontdekken!

"Bosland beschikt over een bijzondere natuurlijke rijkdom. Een groot deel van de oppervlakte van Bosland wordt ingenomen door bossen, voornamelijk naaldbossen. Deze vormen een thuis voor honderden diersoorten, van grote zoogdieren zoals reeën en everzwijnen over vogels zoals de zwarte specht en boomklever tot kevertjes die leven van dood hout. Maar het is vooral dankzij de afwisseling van bossen, heiden, landduinen, rivieren, kanalen en graslanden dat Bosland zich een paradijs voor biodiversiteit mag noemen."

Musea, bezienswaardigheden en meer

Wissel het wandelen en fietsen eens af met een ontdekkingstocht in de directe omgeving van De Ballasthoeve. Hier bevinden zich namelijk een hoop musea en activiteiten.

Zoek je verkoeling? Bezoek dan zwembad Lago eens (lago.be), maak een kanotocht over De Dommel of ga voor een dagje vissen in de buurt van de Ballasthoeve. Liever een keer de stad in? In Hasselt, Lommel en Peer kun je terecht voor een dag winkelen.

Ontdek onze provincie Limburg

De Ballasthoeve ligt in de prachtige provincie Limburg. Wilt u Limburg verder bezoeken? Kijk dan op visitlimburg.be voor activiteiten en meer informatie.